top of page

ADATKEZELÉS

Adatkezelési és adatvédelmi szabályzat

Ez az általános adatkezelési szabályzat az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete alapján készült. A honlap szabályzat a rendelet irányelvei alapján, a vállalkozás méretét és tevékenységét figyelembe véve készült és a tevékenységének végzéséhez szükséges adatok ésszerű, átlátható és tisztességes tárolását hivatott kiegészíteni.

Az adatgyűjtő és kezelő: Takács Martin

Az adatkezelő szakterülete: általános lakossági és vidéki szervezetek számára történő építészeti - tervezési - tanácsadási szolgáltatások, valamint az ezekhez köthető ügyintézés.

Adatok gyűjtésének oka: építészeti tervdokumentációk készítése, tervezési folyamathoz és engedélyek beszerzéséhez szükséges egyeztetések, szerződések előkészítése, tervezési területhez kapcsolódó információgyűjtés, meghatalmazás általi ügyintézés,megrendelők és szakemberek összekötése eredményes közös munka reményében, kiajánlás, alvállalkozói bázis bővítése.
 

Az adatok típusai:

 • Megrendelők (építészeti szolgáltatást igénybe vevők) adatai (- továbbiakban: M-adatok)

  • általános adatok – név, lakcím, elérhetőségek (telefonszám, email-cím);

  • azonosításhoz szükséges adatok – születési hely-idő, édesanyja neve; igazolványazonosító számok - tervezési terület adatai – cím, helyrajzi szám.

  • előzményekkel és körülményekkel összefüggő személyes adatok (határozatok, szerződések, stb.)

 • Szakemberek, alvállalkozók adatai (-továbbiakban: SZ-adatok)

  • általános adatok – név, lakcím, elérhetőség (telefonszám, email-cím); - speciális adatok – szakterület, jártasság, a munkavégzés területe.

Adatok gyűjtésének módjai:

 • közvetlen (személyes, telefonos, e-mailes) bekérés – alapvetően M-adatok;

 • közvetett bekérés, ajánlás útján, internetes keresés alapján – alapvetően SZ-adatok.

Adatok tárolásának módjai:

 • (M-adatok) - felhő alapú tárhelyen elhelyezett adatbázisban (google), illetve nyomtatott formában aláírt szerződések formájában - a szerződés értelmében a megrendelő minden adatát védi a titoktartási kötelezettség, azok harmadik fél számára a megrendelő írásos beleegyezése nélkül nem kerülnek kiadásra;

 • (SZ-adatok) - névjegyes formában irodai névjegygyűjtő mappában, kézi fejlegyzések formájában. A szakemberek adatai publikusak, ajánlhatóság és együttműködés végett kerülnek begyűjtésre.
   

Minden gyűjtött adat a szakszerű és teljes körű szakmagyakorláshoz szükséges. A szerződéses adatok tárolása jogszabályban előírt kötelezettség, ez a tulajdonosok tudtával és engedélyével történik. Az avult, nem releváns megsemmisítésre kerülnek. A kezelt adatokat a meghatalmazott munkatársak is a leírt módon kezelik, ezért mindenkor a meghatalmazó felel.

A tárolt adatokkal kapcsolatban a tulajdonosok bármikor tájékoztatást kérhetnek, valamint kérheti törlésüket is, amennyiben ezt jogszabály nem tiltja meg korlátozott időtartamig.

A leírás legutolsó frissítése: 2020. október

bottom of page