top of page
Keresés
 • Szerző képeMartin Takács

Tíz ok a szalmabála házak mellett

Ki ne szeretne egy közel nulla épületben élni, ami természetes anyagokból épül. Abból ami körülöttünk van. Épület élettartama végén, vissza forgatható a talajba, oda ahonnan az egész folyamat kiindult. Más modern építő anyaggal nehéz megtenni, hogy nyomtalanul eltűnjön és élete során mindenben kedvező tulajdonságokat nyújtson. 1. mikor belépsz az ajtón, szabadon lélegzel, mivel semmilyen VOC kipárolgása nincsen a beépített anyagoknak

 2. télen meleg, nyáron hűvös. tökéletes hőszigetelése úgy hogy nem egy fagyasztóban érzed magad mint polisztirollal szigetelt házak esetében

 3. szalmafalak mindig vályogvakolat a belső felületképző rétege, ezt te saját magad viheted fel, így egyediséget adva minden felületnek, amiben csak a fantáziád szab határokat. Keverhetsz színes pigmenteket is bele, hogy izgalmas vibráló teret kaphass.

 4. Szerkezetek lélegeznek, így a pára egész évben vándorolhat a lakótérben, kellemes érzetet biztosítva, szánk nem szárad ki.

 5. Vastag szalmafalak előnye. hogy a párkányokra fel tudunk kuckózni és ablakon át a természetet nézhetjük.

 6. Allergiában szenvedőknek megváltás a szalma és vályog által teremtett légkör.

 7. Természetes anyagok meglepően tűzállóak. Az öt centiméteres vályogtapasztás, a nagyon össze nyomott bála, nem enged utat az égést elősegítő oxigénnek.

 8. Nagyon jó hangszigetelő tulajdonsággal is bírnak, beltérben igazán élvezhető a csend.

 9. Készíthetsz egy betekintő nyílást, ahol láthatod a szalmát a vakolat alatt, mint egy festmény.

 10. Közzöség része lehetsz akik a földet egy jobb helyé tehetik.

3 megtekintés0 hozzászólás

Commentaires


bottom of page