top of page

Teleki Népi Építészeti program - hagyományos építés koordinálás és ellenőrzés

Építészeti előkészítés és értékleltár elkészítse nagyon jó kezdeti dokumentációt ad. Ez alapján meg is építhető valami? Szakmai tovább dolgozás nélkül nem! Érdemes ebben jártas szakembert megbíznia a megrendelőnek, hogy az ő érdekei is biztosítva legyenek.  

Vállakozókat a nyereg hajtja, lehető legkevesebb idő alatt elvégezhető legtöbb munka. Sokszor számos ügyfél kivitelezése fut párhuzamosan. Ezzel mindaddig nincs probléma ameddig a teljesítés rovására nem megy. 

Pályázatban a az építészeti és mérnöki oldlal nincs össze kapcsolva a második fázist kivitelezőkkel, a Mentor sem tudja a kapcsolatot és a hiányzó előkészítést és munkarészeket sem pótolni. Ezért külsős szakmagyakorló bevonása elengedhetetlen!

Megrendelők többség nem rendelkezik sem jogi sem építőipari ismeretekkel. Így a szerződéskötés, a teljesítések és árak mind mind ismeretlenek számukra. 
Előző kijelentést növeljük meg azzal a ténnyel, hogy egy régi épületet esetleg műemléket csak kétkezű fizikai munkával lehet felújítani vagy állagát megóvni. 
Gépesítés növelni tudja a keverési időt, de sem a felviteli technikát sem az anyag gyengeségeit nem lehet feljavítani vagy gyorsítani. Hagyományos technikának sokszor ezek a hátulütői amivel a megrendelői oldalról érdemes tisztában lenni, ennek magasabb anyagi vonzatával. Így mikor bele vág generálos keresésébe, érdemes egy műszaki előkészítéssel, műszaki tanácsadással foglakozó mestert keresnie aki jártas a hagyományos kivitelezésekbe, segíthet a vitás problémák megoldásában, a költségek földön tartásában és kivitelezőkkel való jó bánásmód kialakításában. Hiszen mindenkiben úgyanaz a közös cél lebeg. " Legyen már kész"! 

Bármelyik igaz rád, vagy még előtte állsz. Kerülnéd a fejfájást 
Keress fel bátran, elérhetőségeim egyikén.

bottom of page